1/4 Mile Dragraces

1/4 Mile Dragraces

Pk’s, koppel, banden en reactie. En niet te vergeten: muscle cars en adrenaline! Dat zijn de ingrediënten van de 1/4 mile Dragraces.

Natuurlijk kennen we allemaal de dragraces van televisie, maar op American Car Sunday kunt u dit spektakel in het echt beleven op de 402 meter van Zandvoort.Bij dit onderdeel zullen 100 van de allersnelste straatauto’s deelnemen aan de dragrace (over 402 meter) en de strijd aangaan om als eerste over de eindstreep te finishen. Deze vorm van legale straatraces zijn al jaren één van de grootste trekpleisters. De tijdmeting en crew is in handen van de DHRA.

Inschrijven
Meld eerst je auto aan via onderstaand inschrijfformulier, deze wordt gepubliceerd zodra deze klaar is. Wanneer je bericht terug hebt ontvangen dat je aanmelding akkoord is, bestel dan je deelnameticket in de online ticketshop.

Let op! Cars only!

Helm is verplicht!

Autos worden op de volgende punten gekeurd:

Stoel(en) (dienen goed bevestigd en werkend te zijn) Gordel(s) (dienen goed bevestigd en werkend te zijn) Accu goed bevestigd (geen tiewraps toegestaan) Plus pole van de accu dient afgedekt te zijn (Duct tape toegestaan) Geen lekkages (water, olie of benzine) Profiel banden dienen minimaal 1,6 mm profiel te hebben Velgen deksels dienen verwijderd te worden Remmen dienen goed te werken Helm, lange mouwen, lange broek en dichte schoenen. 

Motorfietsen en Scooters worden op de volgende punten gekeurd:

Geen lekkages (water, olie of benzine) Remmen dienen goed te werken Sliks toegestaan. Bij profiel banden dienen minimaal 1,6 mm profiel te hebben Accu goed bevestigd (geen tiewraps toegestaan) Leren / geschikte pak, bovenstuk en onderstuk dienen dicht te kunnen Constructies moeten deugdelijk zijn, definitieve beslissing ligt bij keurmeester.

MELD HIER JE AUTO AAN