Deelnemen in Assen

1/8 mile dragrace>

Pk’s, koppel, banden en reactie. En niet te vergeten: muscle cars en adrenaline! Dat zijn de ingrediënten van de 1/8 mile Dragraces.
Natuurlijk kennen we allemaal de dragraces van televisie, maar op American Car Sunday kunt u dit spektakel in het echt beleven op de 201 meter van TT Circuit Assen. Bij dit onderdeel zullen tientallen van de allersnelste straatauto’s en professionele dragracers deelnemen aan de Dragrace (over 201 meter) en de strijd aangaan om als eerste over de eindstreep te finishen. 

 

Voor slechts €20,- kun je met je eigen Amerikaanse auto deelnemen aan de dragraces. Aanmelden kan door in de online ticketshop een deelnameticket te bestellen. Je staat dan automatisch op de deelnemerslijst.
Wel moet je je ter plaatse nog aanmelden! Hierover krijg je uiterlijk in de week voor het evenement een e-mail. Ook wordt die informatie hier geplaatst.

 

VOOR VERTREK NAAR HET EVENEMENT 
Lees het reglement en de vrijwaring goed door!

Wat moet je bij je te hebben: 

- Entreeticket; bestel deze in de online ticketshop.
- Deelnameticket dragraces; bestel deze in de online ticketshop.
- Rijbewijs 
- Integraal helm 
- De ingevulde en ondertekende vrijwaring, klik hier om de vrijwaring te downloaden

 

*Autos worden op de volgende punten gekeurd:
- Stoel(en) (dienen goed bevestigd en werkend te zijn)
- Gordel(s) (dienen goed bevestigd en werkend te zijn)
- Accu goed bevestigd (geen tiewraps toegestaan)
- Plus pole van de accu dient afgedekt te zijn (Duct tape toegestaan)
- Geen lekkages (water, olie of benzine)
- Slicks toegestaan. Bij regen/natte baan mag er niet met slicks gereden worden
- Banden dienen minimaal 1,6 mm profiel te hebben
- Velgen deksels dienen verwijderd te worden
- Remmen dienen goed te werken
- Integraal helm
- Kleding: lange mouwen, lange broek en dichte schoenen. Kleding moet van katoen zijn (minimaal 85% katoen), geen nylon kleding.


 *Motorfietsen en Scooters worden op de volgende punten gekeurd:
- Geen lekkages (water, olie of benzine)
- Remmen dienen goed te werken
- Slicks toegestaan. Bij regen/natte baan mag er niet met slicks gereden worden
- Banden dienen minimaal 1,6 mm profiel te hebben
- Accu goed bevestigd (geen tiewraps toegestaan)
- Leren/ deugdelijk pak, bovenstuk en onderstuk (broek en jas) dienen dicht te kunnen en aan elkaar geritst moeten zijn en motorlaarzen
- Constructies moeten deugdelijk zijn, definitieve beslissing ligt bij keurmeester.

 
GEEN PASSAGIERS BIJ DE RACE!

best of show contest powered by Turtle Wax>

Ben jij in het bezit van een bijzondere getunede of gestylede auto? Doe dan met jouw auto mee aan de Best of Show Contest, powered by Turtle Wax! In deze contest worden de mooiste auto's van het evenement gejureerd.

 

Gedurende de dag zullen de deelnemende auto's gepresenteerd worden voor het publiek! Ben jij in staat in de prijzen te vallen? Meld je auto dan aan, ter plaatse, bij het podium.
Bestel in de online ticketshop een showautoticket (deze is inclusief toegang voor de bestuurder). Hiermee heeft je auto toegang tot de showpaddocks.

 

showpaddock>

Op de paddocks is er ruimte voor duizenden American rides. Er zullen die dag allerlei auto's te zien zijn, van Hotrod tot Caddilac en van gepimpte Chryslers tot Lowriders. Wil je ook met je auto op één van de showpaddocks staan, bestel dan snel je showautoticket. De eerste 1000 tickets* zijn gratis en geven toegang tot het evenement voor de American ride en bestuurder. Bestel dus snel! Klik hier om naar de online ticketshop te gaan.

*Wanneer deze 1000 gratis tickets uitverkocht zijn, dan kun je met een mooie korting nog steeds een showautoticket bestellen. Je betaald dan €10,- voor het showautoticket, ook deze geven toegang tot het evenement voor de American Ride en de bestuurder.
Het is niet verplicht om aanwezig te zijn vanaf een bepaalde tijd tot einde van het evenement. Je kan zelf bepalen wanneer je naar het evenement komt en weer weg gaat.

revbattle>

Dit jaar kun je ook weer de oordoppen meenemen voor de Rev Battle tijdens American Car Sunday.

 

Denk jij het mooiste geluid te hebben en/of het meeste geluid? Of wil je het opnemen in een knockout rev-battle? Doe dan mee met de Rev-Battle en wie weet ga jij met een prijs naar huis! Er is een beker te winnen voor de 'Loudest sound of 2020'.

 

Aanmelden kan vooraf per e-mail via info@402automotive.com (o.v.v. naam + type auto) of ter plaatse bij de organisatie van de Best of Show Contest. Zij zijn bij het podium op de paddock te vinden.
Bestel wel in de online ticketshop een showautoticket (deze is inclusief toegang voor de bestuurder). Hiermee heeft je auto toegang tot de showpaddocks.

parade>

Een leuke manier om je auto en/of het circuit te leren kennen is het programma onderdeel Parade. Hier kun je met je eigen Amerikaanse auto op een rustig tempo de baan verkennen.

Een helm is niet verplicht en meerdere passagiers, 16 jaar of ouder is toegestaan. Inhalen is niet toegestaan.

Aanmelden voor dit programma onderdeel kan door in de online ticketshop een deelname voucher te bestellen. Je staat dan automatisch op de deelnemerslijst.
Wel moet je je ter plaatse nog wel aanmelden! Hierover krijg je uiterlijk in de week voor het evenement een e-mail. Ook wordt die informatie hier geplaatst.

 

INFORMATIE PARADE
Lees het reglement en de vrijwaring goed door!

 

Neem mee:
- ingevulde en ondertekende vrijwaring, klik hier
- geldig rijbewijs

Deelnemen in Zandvoort

Tickets
FOLLOW US: